Navigation Menu+

10 lucruri pe care să le faci când te plictisești. sau nu

Posted on Mar 21, 2020 by in fără repetiție | 0 comments

un articol inspirat din fapte (i)reale și stări și personaje imaginare. la fel ca prietenii pe care vom ajunge să ni-i facem, dacă această situațiune se încăpățânează să continue.

powered by armilar, vin de porto.

așadar, ce poți face în casă dacă te plictisești în vremea covidului:

1. fă ordine în camera ta. și a copilului tău adolescent – asta o să-ți ocupe cel puțin 2 ore. cu tot cu preludiul dar dacă te deranjează dezordinea, cine te pune să intri la mine în cameră?; acesta este spațiul meu privat, te rog să îl respecți; ții minte când ți-am promis că te voi duce la un azil drăguț? ei bine, m-am răzgândit.

aranjează hainele după:

a. ordinea alfabetică a țărilor în care au fost produse.

b. culori clasice versus contemporane. desemnează un spațiu separat pentru piese în nuanțe fucsia, mauve și albastru cerulean. suntem în carantină, dragă, nu sălbatici!

c. tipul de țesătură. dacă ai piese din mătase, dă fuga la manualul de istorie și vezi mai multe pe subiect. cu această ocazie, ai șansa să rezolvi și misterul a fost sau nu marco polo în china?

2. după ce ai făcut sus-numita ordine, scrie un mesaj către marie kondo. în kanji. asta o să-ți ocupe pe puțin 2-3 luni.

3. deschide sertarele de la comoda din sufragerie. ia la întâmplare un manual de instrucțiuni sau o carte tehnică. de la mașina de spălat. sau de la mașina pe care nu o mai ai deja de 4 ani. nu are importanță. important este să citești traducerile din toate limbile. cu această ocazie, te vei întreba din nou, de ce, oare, cuvinte cărora le atribuim același sens sună atât de diferit în diverse limbi. și cine a decis, mai exact, cum va suna măr în engleză sau în română. nu că ai găsi cuvântul măr în manualul mașinii de spălat, dar u know what i mean. întrebarea poate fi urmată de o oră de lecturi suplimentare din cartea pe care lumea a terminat să o laude cam pe când te-ai apucat tu să o citești și pe care o ”lecturai” când a venit calamitatea: sapiens. după ce vei avea o viziune mai amplă asupra trecutului omenirii, viitorul nu te va mai speria așa de tare. sau dimpotrivă. aici, șansele sunt cam 50-50.

4. toarnă-ți un pahar din vinul tău preferat. în miezul zilei. who cares? e sâmbătă și toată lumea e ocupată să-i judece pe aia care ies în grup în pădure la băneasa.

5. spune de 10 ori mulțumesc! că nu suferi de hyperthemesia. afecțiune de care nu ai fi auzit, btw, dacă nu ai fi fost în casă și nu te-ar fi informat copilul care se uită la unforgetable. dacă ai fi avut hyperthemesia, n-ai fi putut, chiar dacă ai fi vrut, să uiți aceste minunate zile, căci posesorii afecțiunii își amintesc în detaliu fiecare secundă. din fiecare zi. a vieții lor. yep, bad stuff included. în timp ce, with a little bit of luck și ceva terapie, tu o să poți trece la un moment dat peste acest episod. amintește-ți doar că e ca orice serial prost: are un singur sezon.

6. fă o listă cu toți oamenii care în ultimii 8 ani te-au criticat că te-ai mutat din oraș, pe motiv că e la dreacu’n crengi și că nu ți-e urât seara, așa, singură, pe un câmp? amuză-te de faptul că sunt aceiași oameni care te sună acum să te întrebe cum te descurci cu izolarea și te felicită pentru decizia ta înțeleaptă de a te fi mutat la țară. măcar tu vezi pomi și natură pe geam.

7. scrie o poezie, o poveste. sau o carte despre ceva din viața ta. sau a altora. pagineaz-o singur. fă-i o corectură. și dacă tot ești acolo, pune și de-o recenzie. nu știi niciodată când vine momentul să-ți schimbi cariera.

8. închide-ți contul de facebook sau măcar dezactivează-ți notificările de pe telefon. răspunde, în schimb, la toate e-mailurile nedeschise în ultimele luni. și care au sărit bine de 5000. răspunde pe bune sau în glumă, la alegere. e un moment la fel de potrivit ca oricare altul pentru un experiment social propriu.

9. dă-le un telefon tuturor celor care te ”inervează”, dar pe care încă nu i-ai scos de tot din agenda și viața ta. e șansa lor să se reabiliteze. și a ta, să profiți, în sfârșit de abonamentul ăla cu minute nelimitate și să porți toate discuțiile stil 12 steps. așa scapi definitiv de relațiile care lâncezesc și nu te mai încălzesc.

10. ia o coală mare, albă, de hârtie. hârtie, nu ecran. scrie cu mânuța ta și gândurile tale proprii, nevirusate de panica din jurul tău. orice îți vine în mână, inimă sau minte (în funcție de sistemul tău de operare). nu te gândi. nu te opri. scrie, pur și simplu. până nimic nu mai are sens, până obosești. sau până te regăsești. apoi, simte-te deștept și important preț de 5 secunde. dă fuguța la facebook și spune lumii ce s-a întâmplat. sau găsește următorul lucru care o să te omoare. dar care măcar îți place.

Spread the love

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *