Navigation Menu+

alle guten dinge sind… în valea verde

Posted on Jun 16, 2017 by in smart places to go to | 0 comments

la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. de acord! – mergi cu 2 saci, dacă ajungi la valea verde retreat, din cund, județul mureș. pentru eventualitatea în care mai găsești marfă la manufactura de brânză (de pe aceeași uliță) sau cazul în care iei ceva din meniul gourmet la pachet.

valea verde retreat este tot ce auzisem. and then some!– cum ar spune americanii, britanicii și alți vorbitori de limbi străine care străbat mii de kilometri, doar pentru a ajunge în oaza din cund, mureș, pe care germanul jonas schäfer a transformat-o nu numai în acasă, ci și într-o afacere de succes. aici lucrează 29 din cei 160 locuitori ai satului, iar valoarea locului a crescut într-atât, încât casele sunt la fel de scumpe ca într-o metropolă europeană.

pe soare sau ploaie (care ne-a întâmpinat în prima din cele 3 zile pe care le-am petrecut aici la un training organizat de centrul pentru jurnalism independent și unicef românia), locul arată cu adevărat spectaculos. peluza tunsă regulamentar – nici nu mă așteptam la altceva de la un patron german! – verdele ierbii mai crud ca-n elveția, iazul ecologic, străjuit de papură și oglindă pentru nuferi roz, grădina de legume și ierburi aromatice (care face ca valea verde să fie 100% ”auto-suficientă” pe timpul verii și 60% pe parcursul întregului an) și florile – multe flori. plus o mulțime de opțiuni la capitolul entertainment.

dar mai impresionantă decât toate – mâncarea. gourmet, dar nu de fițe!

should you keep cooking like this, at least, please, do something about the large mirrors in the bathroom! – i-am sugerat, mai în glumă, mai în serios, lui jonas, o gazdă atât de bună, încât sunt convinsă că dacă ar avea mai multe ”reclamații” în acest sens, chiar ar face schimbarea cu pricina. clienții de la valea verde sunt mai mult decât musafiri, sunt prieteni – am avut distincta senzație. în treacăt fie spus, aici l-am întâlnit și pe charlie ottley, pe care vi-l amintiți cu al său wild charpathia, și care a și filmat, de altfel, la valea verde. am petrecut câteva ore alături de echipa lui și m-am lăsat contaminată de entuziasmul cu care vorbea despre un nou mare proiect, la care începea filmările.

autenticitatea este lucrul pe care jonas și l-a dorit. și exact asta apreciază toți cei care-și odihnesc aici gândurile și își încep, poate, noi vieți. până ajungeți la valea verde (și zău, ar fi păcat să nu!), un mic preview:

foto: stradalunii.com

Spread the love

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *