Navigation Menu+

vise și visuri

Posted on May 26, 2017 by in appreciate me now and avoid the rush | 2 comments

undeva în elveția ”locuiește” această minunăție de tablou. se numește vise și este pictat de talentata mea prietenă, teli iacșa (alias teofilia juravle, t.i. cu semnul exclamării! sau prietenu’ facebook:)

cât timp am visat eu cu ochii deschiși și am admirat fiecare detaliu din lucrare (ulei pe sticlă și colaj), pictura a și fost ”răpită” de galerista lui teli din fribourg și a ajuns pe alt perete decât mi-aș fi dorit eu. noroc că teli are acum atelierul în bucurești și o pot vizita ori de câte ori simt nevoia să închid ușa în nas orașului și zgomotului.

în căsuța retrasă de la stradă, în altfel haotica zonă moșilor-eminescu, se creează mereu, se schimbă energii (bune) și se pun la cale proiecte. teli însăși visează mult. dar zen și artistă așa cum e (prietenii ei se amuză copios și acum, amintindu-și cum a lăsat teli un plic cu mii de euro pe tejghea la administrația financiară sau cum a șters o întreagă bază de date pe când lucra la o mare companie imobiliară:)), teli mobilizează zeci, sute de oameni, pentru cauzele în care crede.

așa a pus la cale, de exemplu, proiectul heartizanat. la fiecare atelier de artă caritabilă au participat zeci de oameni ce și-au donat lucrările realizate sub îndrumarea ei și a altor artiști, în scopuri caritabile. de altfel, în 2011, heartizanat a și primit premiul special al juriului la gala oameni pentru oameni.

dincolo de premii, vernisaje, expoziții prin țară și străinătate, teli trăiește și ”se joacă” frumos. este unul dintre oamenii aceia pentru care mai-mai că aș folosi sintagma ”om frumos”, dacă nu m-ar deranja atât de tare și n-ar fi deja complet golită de sens.

pe principiul o imagine face cât 1000 de cuvinte (mă rog, știu eu câteva cuvinte care fac mai mult decât orice imagine, dar asta e altă discuție), poate aflați mai multe despre teli decât vă pot spune eu, din picturile ei (puteți vedea mai multe lucrări  aici).

 

Spread the love

2 Comments

  1. Doamne, ce minunata ești! Merci, prietenu’ fAcebook!! Love!

    • cu drag, prietenu’ facebook:)

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *